Hieronder vindt u de lijst met te oogsten groenten. In de kas staat een weegschaal voor de groenten die per gram gaan. Hier kunt u ook uw kleinfruit wegen.
Andijvie – de krop boven de wortel afsnijden. Dus de wortel laten staan. Hierdoor is er kans dat er nog een andijviekrop mag groeien.
1 krop per persoon
Rode snijbiet – Snijbiet oogst je zoals de naam al zegt; door te snijden. Je pakt met de ene hand een bosje blad en met de andere snijd je het blad onderaan af. Graag alle bladeren per plant snijden Niet te laag! Een paar cm. boven de grond. Er moeten nog groeipunten blijven, zodat weer nieuw blad kan groeien. Dan kunnen we nog weer een keer oogsten!
Ongeveer 250gram / volwassene
Kropsla – Oogsten door krop onderaan door te snijden.
1 per volwassene
Courgette – Bij het steeltje afsnijden. Indien er bloemen aanzitten, deze kunnen ook gegeten worden, leuk en lekker in een salade.
2/3 per volwassene
Koolrabi – Boven de wortels afsnijden
2 per volwassene
Boomspinazie De bladeren oogsten. Een lekker recept is groentetortillas met boomspinazie
300 gram / volwassene
Ui – voorzichtig met wortel uit de grond
3 per volwassene
Komkommers – Voorzichtig afsnijden
1 per volwassene
Eikenbladsla – Boven de wortel afsnijden
1 per volwassene
Veldsla – steeltjes afknippen
40 gram per volwassene
Voor de liefhebber
Artisjokken – staan niet in de zelfoogsttuin, vraag er ons even naar
1 artisjok per volwassene
Oregano – Vraag er ons naar. Lekker bij de Italiaanse gerechten als pasta’s, lasagna’s en pizzas. Staat ook nog niet in de zelfoogsttuin, vraag ons er even naar.
bosje per volwassene
Vraag naar onze aardbeien en bessen!
Aardbeien 2,50 euro / 500 gram
Rode bessen 3 euro / 500 gram
Zwarte bessen 3 euro / 500 gram