Ecologisch Erf Emst

28 juni – 4 juli

Hieronder vindt u de lijst met te oogsten groenten. In de kas staat een weegschaal voor de groenten die per gram gaan. Hier kunt u ook uw kleinfruit wegen.

Andijvie – de krop boven de wortel afsnijden. Dus de wortel laten staan. Hierdoor is er kans dat er nog een andijviekrop mag groeien.

1 krop per persoon

Rode snijbiet – Snijbiet oogst je zoals de naam al zegt; door te snijden. Je pakt met de ene hand een bosje blad en met de andere snijd je het blad onderaan af. Graag alle bladeren per plant snijden Niet te laag! Een paar cm. boven de grond. Er moeten nog groeipunten blijven, zodat weer nieuw blad kan groeien. Dan kunnen we nog weer een keer oogsten!

Ongeveer 250gram / volwassenetuin11

Kropsla – Oogsten door krop onderaan door te snijden.

1 per volwassene

Courgette – Bij het steeltje afsnijden. Indien er bloemen aanzitten, deze kunnen ook gegeten worden, leuk en lekker in een salade.

2/3 per volwassene

Koolrabi – Boven de wortels afsnijden

2 per volwassene

Boomspinazie De bladeren oogsten. Een lekker recept is groentetortillas met boomspinazie

300 gram / volwassene

Ui  – voorzichtig met wortel uit de grond

3 per volwassene

Komkommers – Voorzichtig afsnijden

1 per volwasseneEikenbladsla

Eikenbladsla – Boven de wortel afsnijden

1 per volwassene

Veldsla – steeltjes afknippen

40 gram per volwassene

 

 

Voor de liefhebber

Artisjokken – staan niet in de zelfoogsttuin, vraag er ons even naar

1 artisjok per volwassene

Oregano – Vraag er ons naar. Lekker bij de Italiaanse gerechten als pasta’s, lasagna’s en pizzas. Staat ook nog niet in de zelfoogsttuin, vraag ons er even naar.Rode bessen

bosje per volwassene

Vraag naar onze aardbeien en bessen!

Aardbeien   2,50 euro / 500 gram

Rode bessen   3 euro / 500 gram

Zwarte bessen 3 euro / 500 gram

 

Facebook Page