Ecologisch Erf Emst

16 – 22 augustus

Er kan nog steeds zeer royaal geoogst worden:

Broccoli
Prei
Ui (zijn uit de grond en liggen in de kas)
Bleekselderij
Knoflook
Kervel
Rode snijbiet
Courgettes
Komkommer
Boomspinazie
Augurk
Spitskool
Rode biet (kroten)
IJsbergsla
Bataviasla
Lollo rosso (op ons veld aan de overkant van de weg)
Eikenbladsla (veld aan de overkant van de weg)
Hollandse sla
Rucola

Nieuw:
Groene snijbiet
Worteltjes
Radijsjes
Pruimtomaten (Pomodori)
Roodlof
Krulandijvie

Ook zijn er aardappelen

Bramen en frambozen a 2,50 euro per 500 gr.

Suggesties:
Rauwe krulandijvie stamp met emmentaler en grove mosterd.
url
Gegrilde roodlof (alleen olijfolie, zout en zwarte peper)
Bleekselderij met tomaatjes

Broccolisoep kan ook koud geserveerd worden! Laat de soep afkoelen en doe ipv room wat yoghurt erdoor!

Pluk sla ipv snijden en was het voorzichtig. Droog het in de sladroger en bewaar het in de groentela. Zo is het gemakkelijk pakken en blijft het 4 tot 6 dagen goed!

Groene snijbietensoep:
Was en snij de snijbieten. Bak de snijbiet in roomboter samen met een uitje. Voeg groenten bouillon toe tot de snijbieten net onder staan. Voor het opdienen een flinke scheut room doorroeren en serveren met pijnboompitten (eventueel een beetje sambal)

Rode bietensalade met feta en augurk:

rode bietensalade 2

Kook de gewassen rode bieten met schil ongeveer 15 minuten en laat ze afkoelen in het kookvocht. De afgekoelde bieten pellen en in reepjes snijden. Mix met blokjes feta en reepjes augurk. Besprenkelen met balsamico en walnotenolie (of olijfolie)

Facebook Page