Ecologisch Erf Emst

23 – 29 augustus

Oogstbericht week 35

Te oogsten:

Broccoli
Prei
Ui (zijn uit de grond en liggen in de kas)
Bleekselderij
Knoflook
Kervel
Rode snijbiet
Courgettes
Komkommer
Boomspinazie
Augurk
Spitskool
Rode biet (kroten)
IJsbergsla
Bataviasla
Lollo rosso (op ons veld aan de overkant van de weg)
Eikenbladsla (veld aan de overkant van de weg)
Hollandse sla
Rucola
Groene snijbiet
Worteltjes
Radijsjes
Pruimtomaten (Pomodori)
Roodlof

Nieuw:
Paarse koolrabi
Lees meer over koolrabi op groentegroente
Hier staat veel over welke soort groente het is, de voedingswaarde en bereidingsmogelijkheden.

Ook zijn er meerdere soorten aardappelen a 1 euro per kg.
Veel staan aan de overkant van de weg. Een riek ligt onder het houten afdakje vlak bij de kas. Graag eerst alle aardappelen van een plant rooien. Planten mogen op een stapel naast het bed.
Bramen a 2,50 euro per 500 gr.

Stamppot van raddichio met amandel, brie en rucola
(hoofdgerecht voor 4 personen)

Benodigdheden:
750 gram aardappelen
1 krop radicchio
50 gram geschaafde amandelen
100 gram brie
30 gram boter
nootmuskaat
4 eetlepels halfvolle melk
klein bosje rucola
peper en eventueel zout

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Kook ze gaar in water.
Verwijder de harde kern van de radicchio.
Snijd de radicchio in reepjes en de brie in plakjes.
Rooster in een droge koekenpan de amandeltjes goudbruin.
Verhit de melk.
Stamp de gekookte en afgegoten aardappelen met een pureestamper tot een grove puree ontstaat, en voeg intussen hete melk en boter toe.
Schep vervolgens de radicchio er door. Breng het geheel op smaak met versgeraspte noodmuskaat, peper en eventueel zout.
Leg dan de brieplakjes er bovenop, strooi het amandelschaafsel erover en garneer het gerecht met de rucola

Radicchio Rucola Salade

radicchio rucola salade

Benodigdheden:
500 gram verse rucola
200 gram radicchio gesneden in reepjes
400 gram geschaafde Parmezaanse kaas
2 theelepels balsamico azijn, zout en peper
1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
Doe de verse rucola, de gesneden radicchio en Parmezaanse kaas in een kom en zet het even apart.
Meng de balsamico azijn, het zout en de peper in een kommetje. Voeg al roerende langzaam de olijolie toe en roer totdat deze geheel is opgelost. Besprenkel de salade met deze vinaigrette of serveer het er apart bij.

Facebook Page