Ecologisch Erf Emst

Hoe kunt u deelnemen?

Deelnemen in 2023

In 2014 zijn wij begonnen met het doel verse vitale groentes, fruit en kruiden toegankelijk te maken voor iedereen. Wij proberen een sociaaltarief te hanteren die voor iedereen betaalbaar moet zijn. Ook gaat er 10 tot 15 % van de groentes naar gezinnen die anders geen toegang hebben tot verse en vitale groentes, kruiden en fruit. Voor wie niet draagkrachtig genoeg is, is er altijd een oplossing.

Om dit haalbaar te maken hebben wij gekozen voor het CSA systeem,

Wat is een CSA?

Community Supported Agriculture doe je samen. CSA boeren en CSA leden gaan een partnerschap aan, waarbij de consumentleden zich voor een langere tijd verbinden aan het afnemen van de producten. Verantwoordelijkheden, risico’s en opbrengsten van het boerenbedrijf worden gedeeld. In Nederland wordt deze vorm van landbouw ook wel gemeenschapslandbouw of pergolalandbouw genoemd. Als lid van zo’n CSA weet je precies waar je eten vandaan komt.

Door de grote vraag naar eerlijk geteelde groentes zijn we vanaf januari 2021 een jaar rond groentes gaan leveren. Gezien de beperkte mogelijkheden om in de wintermaanden veel wintergroentes zelf te telen zullen wij de pakketten naast onze eigen groentes aanvullen met eerlijke, op volle grond geteelde Hollandse groentes die SKAL gecertificeerd zijn. 

Ook bezorgen we vaste pakketten in Epe en Emst aan huis.

De pakketten zetten wij klaar op donderdag vanaf 13.00 uur tot 22.00 uur

In het oogstbericht staat naast de beschikbare groentes en recepten ook welke kruiden en kleinfruit zelf kan worden geoogst.

Het is de bedoeling dat iedereen wekelijks zijn pakket komt ophalen, ben je verhinderd of op vakantie dan mag het pakket altijd worden opgehaald door buren, vrienden, familie, etc. Ook is het mogelijk om het pakket door te geven aan families die daar tijdelijk behoefte aan hebben. De weken dat wij gesloten zijn worden natuurlijk niet doorberekend.

Om toch zoveel mogelijk met elkaar te kunnen delen en de tuin voor iedereen toegankelijk te maken zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die minimaal 1 x per week ondersteuning kunnen bieden in de werkzaamheden. Heb je zelf interesse of ken je iemand dan horen wij het graag.

Pakketten

Indien u kiest voor een pakket dan staat er elke donderdag een krat groenten met uw naam erop klaar. U kunt dan uit deze persoonlijke krat uw eigen tas of krat vullen.

3 dagen pakket (basispakket)

3 soorten groente voldoende voor 2 personen voor 3 dagen voor 7,25 euro

Weekpakketten

Dit betekent 5 tot 6 verschillende groentes per week afhankelijk van het seizoen.

  • klein 

pakket voor 1 persoon 8,50 euro per week

  • middel

pakket voor 2 personen 11,50 per week

  • groot 

pakket voor 3 personen 14,50 per week

  • gezinspakket

pakket voor 4 personen en meer 16,50 euro per week

Alle pakketten zijn inclusief verse kruiden en (eetbare) bloemen deze kunnen zelf worden geoogst in het seizoen.

Bezorgpakket (alleen voor Epe en Emst)

Klein pakket voor minimaal 6 dagen 13,50 per week

6 groentes, 1,5 kg aardappelen en 500 gram uien

Grootpakket voor minimaal 4 dagen 16,50 per week

6 groentes 2,5 kg aardappelen en 1 kg uien

Deze pakketten zijn inclusief bezorgkosten!

Wat houdt deelnemen nog meer in?

Indien voorradig kunt u uw pakket aanvullen met aardappelen, uien, knoflook, eieren, appels, peren en/of (klein)fruit. De soorten en prijzen geven wij per voorafgaande week per email door.

Ook kunt u vrijblijvend kruiden oogsten die u bij uw groenten kunt gebruiken.

Op vakantie of geen tijd? Geef het abonnement die periode aan familie, buren of vrienden!

Het delen van al het mooie uit de oogsttuin met onze leden zien wij als een samenwerking. Dit houdt ook in dat we samen risico lopen als er door weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden de oogst minder opbrengt dan gepland. Het kan dan voorkomen dat er minder groentes te verdelen zijn.

Omdat wij het zien als een samenwerking bespreken we met onze deelnemers wat de voorkeuren zijn betreft het assortiment. Zo neemt u ook echt deel en kunnen wij onze manier van werken en onze aanplant eventueel aanpassen.

Hier kunt u zich:

Aanmelden

 

Facebook Page